Marii actori au scris istoria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, "Dacii" poate fi cumpărat împreună cu ziarul "Adevărul" Decebal, interpretat de Amza Pellea, le spune dacilor, după ce îşi sacrifică fiul, pe Cotyso, jucat de Alexandru

Astăzi, "Dacii" poate fi cumpărat împreună cu ziarul "Adevărul"

Decebal, interpretat de Amza Pellea, le spune dacilor, după ce îşi sacrifică fiul, pe Cotyso, jucat de Alexandru Herescu: "Solul nostru a plecat la Zamolxis! Veseliţi-vă!"

Singură, înfricoşată de jertfa umană pe care tatăl său a fost dispus să o facă, Meda exclamă: "Eu nu cred în zeii ăştia!" Meda e interpretată de actriţa franceză Marie-Jose Nat, în timp ce Pierre Brice joacă rolul lui Septimius Severus. Dintre actorii români, Mircea Albulescu se află în tabăra dacilor şi îl interpretează pe Oluper.

"Nici eu, nici Amza n-aveam bărbi"

A fost primul său rol după o pauză de zece ani în cinematografie. Întâmplarea a făcut ca producătorul filmului "Dacii" şi actriţa Marie-Jose Nat să-l remarce pe actor într-un spectacol de teatru şi l-au sfătuit pe Sergiu Nicolaescu că ar fi bine ca Mircea Albulescu să nu lipsească din filmele sale.

"Astea sunt amintirile mele", spune Albulescu. "Atunci a fost debutul lui Nicolaescu în lungmetraj, atunci l-am cunoscut pe Georges Marchal, un actor îngrozitor de perfecţionist. De câte ori se trăgea o dublă, întreba: <> .

Am preluat de la Marchal acest obicei şi întreb şi eu, atunci când se trage o dublă: <> . Ca să aflu cum pot să-mi îmbunătăţesc jocul", mărturiseşte marele actor. Îşi aminteşte amuzat că nici el, nici Amza nu aveau bărbi, că au fost aduse bărbi speciale din Franţa, că Marie-Jose Nat se afla la începutul carierei şi că actorii francezi au jucat cu pasiune.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite