Maratonul Filmelor "Adevărul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi şi mâine aveţi ocazia să vizionaţi gratuit, timp de 24 de ore, în patru cinematografe din patru oraşe, producţiile din colecţia BD Marii actori Iurie Darie, George Mihăiţă

Astăzi şi mâine aveţi ocazia să vizionaţi gratuit, timp de 24 de ore, în patru cinematografe din patru oraşe, producţiile din colecţia BD

Marii actori Iurie Darie, George Mihăiţă şi Jean Constantin vor fi prezenţi la întâlnirea cu publicul şi vor da startul "maratonului".

Interpretul personajului Haralambie Harpalete (consăteanul lui Căpşună, jucat de Sebastian Papaiani), George Mihăiţă, a declarat că rolul din seria comediilor a venit după ce jucase în "Reconstituirea". "Totul mi se părea o joacă.

Poate că n-aş fi acceptat rolul dacă nu erau atâţia actori mari. Trăiau foarte mulţi din marii actori, iar eu mă aflam printre ei. Am fost ca un copil luat în braţe de aceşti artişti. I-am zis lui Toma Caragiu odată: <> . <> ", povesteşte amuzat actorul.

"Acum ducem lipsă de comedii"

Mihăiţă mai spune că, dacă pe vremuri nu şi-a dat seama de nevoia publicului de a urmări producţii de comedie, astăzi realizează câtă nevoie au oamenii de actori buni de comedie "la un loc". "Acum pot să spun că sunt mândru că am jucat alături de atâţia actori mari. Dacă îi puneai pe toţi la o masă, îi lăsai să se desfăşoare şi îi filmai, ieşea o comedie pe cinste.

Tocmai ăsta a fost şi meritul lui Mircea Drăgan, că îi lăsa să improvizeze, iar ei se simţeau liberi şi creau. Dem Rădulescu e un alt copil mare al cinematografiei. Şi o interjecţie dacă scotea, râdeai.

Aceste filme arată clar că cinematografia actuală românească duce lipsă de comedii. Nimeni nu mai strânge la un loc un Condurache, un Mălăele, un Marin Moraru. Nimeni nu mai scrie pentru ei", conchide artistul.

Nu uita ziarul "Adevărul"!

La Cluj, în Cinematograful Republica, invitatul special de astăzi va fi Iurie Darie, iar la Cinematograful Patria din Capitală vor fi prezenţi la proiecţia filmelor actorul Jean Constantin şi regizorul Mircea Drăgan, împreună cu soţia sa, Ioana Drăgan.

Alături de invitaţii speciali vor lua parte la proiecţiile filmelor reprezentanţi din conducerea ziarului "Adevărul": Ovidiu Nahoi, redactor-şef adjunct (la Cinematograf Republica din Iaşi), Ion M. Ioniţă, redactor-şef adjunct (la Cinematograf Timiş din Timişoara), Laurenţiu Ciocăzanu, director editorial (la Cinematograf Republica din Cluj) şi Grigore Cartianu, redactorul-şef (la Cinematograf Patria din Bucureşti).

"Biletul de intrare" va fi un ziar "Adevărul" din ziua respectivă. Dacă nu mai găsiţi locuri pentru filmul dorit, nu trebuie decât să aşteptaţi următoarea oră când pelicula va rula din nou.

Locuri la alegere

Acesta este şi scopul maratonului: locurile nu se epuizează timp de 24 de ore. În plus, fiecare e liber să-şi aleagă ce loc vrea din sala de cinema. Iubitorii de cinema care vor lua parte la maraton vor primi la intrare un voucher în schimbul căruia organizatorii le vor oferi câte două pungi de popcorn.

Bucureşti - Cinematograful Patria

Adresa: Bulevardul Gheorghe Magheru nr. 12
Are o capacitate utilă de 740 de locuri
Invitaţi speciali: Jean Constantin, Mircea Drăgan şi Ioana Drăgan
Din partea conducerii "Adevărul": Grigore Cartianu, redactor-şef

Iaşi - Cinematograful Republica

Adresa: Strada Lăpuşneanu nr. 12
Are o capacitate utilă de 572 de locuri
Din partea conducerii "Adevărul": Ovidiu Nahoi, redactor-şef adjunct

Timişoara - Cinematograful Timiş

Adresa: Piaţa Victoriei nr. 7
Are o capacitate utilă de 650 de locuri
Invitat special: George Mihăiţă
Din partea conducerii "Adevărul": Ion M. Ioniţă, redactor-şef adjunct

Cluj-Napoca - Cinematograful Republica

Adresa: Piaţa Mihai Viteazu nr. 11
Are o capacitate utilă de 962 de locuri
Invitat special: Iurie Darie
Din partea conducerii "Adevărul": Laurenţiu Ciocăzanu, director editorial

Sunt mândru că am jucat alături de atâţia actori mari. Dacă îi puneai pe toţi la o masă, îi lăsai să se desfăşoare şi îi filmai, ieşea o comedie pe cinste.
George Mihăiţă, actor

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite