Maraton la cinema

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În patru cinematografe, vor putea fi vizionate, gratuit, filme cu Florin Piersic. Maratonul Filmelor Adevărul începe sâmbătă, 25 octombrie, la Cinematograful Patria din Bucureşti.

„Drumul oaselor” şi „Colierul de turcoaze” vor rula între 25 octombrie şi 15 noiembrie, în fiecare sâmbătă, în patru cinematografe, din patru oraşe ale ţării. Primul film va fi proiectat începând cu ora 19.00, iar al doilea, de la ora 22.00.

Primul cinematograf din ţară care găzduieşte aceste filme este Patria din Capitală, cu o capacitate totală de 1.014 locuri. Urmează cinematografele Republica din Iaşi, cu 848 de locuri (pe 1 noiembrie), Republica din Cluj, cu 960 de locuri (pe 8 noiembrie), şi Timiş din Timişoara, cu 650 de locuri (pe 15 noiembrie).

„Mărgelatu“, invitat special


Invitatul special al serilor dedicate Colecţiei Mărgelatu va fi actorul Florin Piersic, un pasionat povestitor al momentelor care i-au marcat viaţa. Biletul de intrare va fi un ziar “Adevărul” din sâmbăta în care va avea loc evenimentul. Participanţii la maraton vor primi câte două pungi cu popcorn şi autografe din partea marelui actor de film şi teatru.

De la standuri special amenajate, vor putea fi achiziţionate cele mai noi colecţii de filme “Adevărul”: Colecţia de aventuri Sergiu Nicolaescu, Colecţia BD, Seria “24”, “Hai-Hui prin oraşele lumii” şi “Hai-Hui prin Europa”.

Pistolul cu opt ţevi, piesă de muzeu

 Piersic spune că pistolul cu opt ţevi pe care-l poartă în film a fost împrumutat de către regizorul Doru Năstase de la Muzeul Artelor.

“Când am pus mâna pe el, mi-am dat seama că nu merge cu gloanţe, ci trebuie puse capse, ca să scoată fum şi să producă zgomot. Pistolul a devenit o legendă pentru mulţi oameni“, mai spune actorul.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite