Manelele, alungate din Mamaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o vacanţă prelungită, turiştii au părăsit în grabă staţiunile de pe litoral Staţiunea-fanion a litoralului românesc, Mamaia, a fost luată cu asalt, de 1 Mai, de mii de

După o vacanţă prelungită, turiştii au părăsit în grabă staţiunile de pe litoral

Staţiunea-fanion a litoralului românesc, Mamaia, a fost luată cu asalt, de 1 Mai, de mii de turişti. Cunoscută drept o staţiune cosmopolită, alături de Neptun, Mamaia nu a răsunat de manele, adepţii genului preferând alte locuri pentru a petrece sărbătoarea muncii.

Cele mai multe dintre terasele şi restaurantele din staţiune şi-au deschis porţile pentru vacanţa prelungită de Paşte şi 1 Mai. Renovate în mare grabă, localurile se încadrau perfect în peisajul dominat de plaja murdară, haitele de maidanezi şi spaţiile verzi neîngrijite, pe care nu fusese plantată nici măcar o floare. Cei mai mulţi turişti s-au înghesuit să se plimbe cu telegondola, care a început să funcţioneze din 26 aprilie. Pentru opt lei noi, amatorii de plimbări la înălţime au fost purtaţi pe un traseu de doi kilometri, din apropierea satului de vacanţă până la Cazinou.

Invazie de maşini de lux

Tot în Mamaia s-au adunat şi cei mai bogaţi turişti de pe litoral. În parcarea hotelului Rex se puteau admira unele dintre cele mai scumpe maşini din lume: Bentley, Aston Martin, Ferrari, Maseratti, Porsche şi multe altele. "Reginele" parcării erau două maşini supersport Mercedes McLaren SLR, considerat cel mai exclusivist model al mărcii germane. Într-un contrast evident cu luxul afişat aici, satul de vacanţă din Mamaia putea fi uşor confundat cu un bâlci sătesc. Căluşeii şi maşinuţele, terasele murdare şi chioşcurile cu îngheţată şi kebab turcesc au fost atracţia turiştilor cu mai puţină dare de mână.

Plajele au rămas invadate de gunoaie

Miile de turişti care şi-au petrecut vacanţa de 1 Mai pe litoral au lăsat în urma lor munţi de gunoaie. Cele mai afectate de lipsa de civilizaţie a turiştilor au fost, după cum era de aşteptat, staţiunile Vama Veche şi Costineşti. Tone de gunoaie de tot felul, dar mai ales sticle de băutură au rămas pe plajă în urma petrecăreţilor.

Din cauza vremii nefavorabile, cei mai mulţi dintre turişti au plecat acasă încă de sâmbătă. Gările din Constanţa şi Mangalia s-au umplut până la refuz de lume. La fel de aglomerate au fost şi şoselele. De astăzi, românii se întorc iar la muncă după o vacanţă prelungită de Paşte şi 1 Mai.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite