Managerii să aşteaptă la scăderi în construcţii în următoarele luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Managerii societăţilor comerciale estimează pentru perioada octombrie-decembrie, în raport cu cele trei luni anterioare, o creştere moderată în comerţ, stabilitate în industrie şi servicii şi scădere în construcţii, evoluţia numărului de salariaţi şi a preţurilor variind de la sector la sector.

Managerii din industria prelucrătoare preconizează, pentru următoarele trei luni, o stabilitate a volumului producţiei şi a numărului de salariaţi şi o creştere moderată a preţurilor.

Pentru unele dintre activităţi se va înregistra tendinţă de creştere în ceea ce priveşte estimarea producţiei, respectiv în fabricarea produselor din tutun, a produselor textile şi a autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor şi semiremorcilor.

În activitatea de construcţii se va înregistra o scădere a volumului producţiei, a stocurilor de contracte şi comenzi şi a numărului de salariaţi, în timp ce preţurile vor rămâne stabile.

Pentru sectorul de comerţ cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni o creştere moderată a activităţii economice, a numărului de salariaţi şi a volumului comenzilor adresate de către unităţile comerciale furnizorilor de mărfuri. Volumul total al vânzărilor de mărfuri va avea tendinţă de stabilitate, iar preţurile de vânzare cu amănuntul vor înregistra creşteri.

Cererea de servicii va cunoaşte în perioada menţionată o relativă stabilitate, aceeaşi tendinţă fiind preconizată şi pentru numărul de salariaţi şi preţurile de vânzare sau de facturare a prestaţiilor

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite