Managerii anunţă scumpiri în industrie, construcţii, comerţ şi servicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit opiniilor exprimate în luna septembrie 2011, de către managerii societăţilor comerciale, chestionaţi de Institutul Naţional de Statistică, se conturează pentru perioada septembrie-noiembrie 2011 o creştere moderată a afacerilor în industria prelucrătoare şi în comerţul cu amănuntul. O relativă stabilitate se preconizează în sectorul de servicii şi o scădere moderată în construcţii.

În cadrul anchetei de conjunctură din luna septembrie 2011, managerii din industria prelucrătoare preconizează, pentru următoarele trei luni, o creştere moderată a volumului producţiei. În ceea ce priveşte numărul de salariaţi se estimează o relativă stabilitate, în timp ce pentru preţurile produselor industriale se prognozează o creştere moderată a acestora în următoarele trei luni.
În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, se preconizează creştere moderată a acestora. La rândul lor, managerii societăţilor de comerţ estimează că preţurile de vânzare cu amănuntul vor înregistra creşteri pentru următoarea perioadă.
Conform opiniei managerilor din servicii, preţurile de vânzare sau de facturare a prestaţiilor vor avea o tendinţă de creştere moderată.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite