Managerii anticipeaza cresterea preturilor si mentinerea numarului de salariati

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorii firmelor din industrie, constructii, comert cu amanuntul si servicii anticipeaza, pentru perioada iunie-august, majorarea preturilor din aceste sectoare, concomitent cu tendinta de crestere

Directorii firmelor din industrie, constructii, comert cu amanuntul si servicii anticipeaza, pentru perioada iunie-august, majorarea preturilor din aceste sectoare, concomitent cu tendinta de crestere a activitatii si mentinerea numarului de salariati, potrivit Institutului National de Statistica. Conform unui sondaj realizat de institut, majoritatea celor intervievati - atat din randul managerilor din constructii si comert, cat si din cel al managerilor din sfera serviciilor si a industriei - se asteapta la o crestere a preturilor. Cele mai mari niveluri ale soldurilor conjuncturale au fost consemnate in domeniul constructiilor (+40%) si comertului cu amanuntul (+37%), urmate de servicii (+28%) si industrie (+11%).
Previziuni optimiste pentru nivelul productiei si vanzari
Soldurile conjuncturale releva diferentele dintre repondentii care se pronunta ferm in favoarea unei previziuni si cei care o resping. In general, managerii au aceeasi opinie in privinta oportunitatilor de afaceri, anticipand o evolutie ascendenta a activitatii in toate cele patru sectoare. Previziunile managerilor din industrie arata ca si in urmatoarele trei luni volumul productiei din industria prelucratoare va avea o tendinta ascendenta (soldul conjunctural fiind de +22%). In cazul constructiilor, directorii au estimat atat avansul volumului productiei (sold conjunctural de +46%), cat si al stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural de +38%). Managerii intreprinderilor comerciale preconizeaza pentru urmatoarele trei luni cresterea vanzarilor de marfuri (sold conjunctural de +30%), produsele de provenienta interna urmand a se mentine in continuare pe prima pozitie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite