Majorarea TVA reduce consumul și în sectorul telecom

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majorarea TVA duce la reducerea consumului, iar acest lucru se va simți și în sectorul telecomunicațiilor, este de părere Yorgos Ioannidis, directorul general al Romtelecom.

Directorul general al Romtelecom, Yorgos Ioannindis, a declarat, într-o conferință de presă, că, în orice țară, atunci când vorbim de majorarea TVA, clienții se vor gândi de două ori până vor face o achiziție, iar acest lucru va duce și la scăderea consumului. Acesta nu a dorit să avanseze un procent în acest sens, însă a adăugat că, este clar, că România are nevoie de finanțarea pe care o solicită Fondului Monetar Internațional (FMI). “Dacă însă nu sunt găsite metode ca România să îndeplinească cerințele FMI, atunci nu va primi sprijin”, arată Ioannidis.


Executivul a decis majorarea TVA de la 19% la 24% pentru a menţine deficitul bugetar în limita convenită cu FMI după ce Curtea Constituţională a decis că nu pot fi reduse pensiile.

Romtelecom reduce tarifele la internetul în bandă largă cu până la 29%

Operatorul a extins la nivel naţional, în privinţa tarifelor, oferta serviciilor de acces în bandă largă la Internet, după ce în martie Romtelecom a anunţat disponibilitatea acestor servicii pentru cel mult 20% din clienţi. Pentru ceilalţi, tarifele erau mai ridicate, în funcţie de poziţia acestora de punctele de acces la reţeaua Romtelecom. "Compania va prelua cheltuielile care apăreau, în unele cazuri, din furnizarea serviciilor în anumite zone", a spus Ioannidis.
În martie, operatorul a simplificat oferta de servicii de acces de bandă largă la Internet şi a grupat-o în trei pachete - Surf, Play şi Power.

Cei care utilizează atât servicii de internet, cât și de voce, vor avea o reducere de 35% față de prețurile de listă pentru cinci tipuri diferite de abonament de voce fixă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite