Majorarea TVA la 24%, respinsă de Comisia de buget-finanţe, dezbătută azi la Senat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plenul Senatului urmează să dezbată şi să voteze, astăzi, raportul Comisiei de buget-finanţe prin care deputaţii au respins creşterea TVA de la 19% la 24%.

Ordonanţa Guvernului 58/2010 a fost modificată, ieri, de membrii Comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, în sensul în care aceştia au respins majorararea TVA de la 19% la 24%. Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a refuzat să comenteze, spunând doar că nu este de acord cu decizia deputaţilor.

Printre amendamentele admise de Comisie se numără şi cele care prevăd cote reduse de TVA pentru alimente: 9% sau chiar 5%.

În Comisia de buget-finanţe a Senatului s-au discutat două Ordonanţe de Urgenţă: 63, privind finanţele publice locale şi 58, cea de modificare a Codului Fiscal, principala prevedere fiind cea de majorare a TVA de la 19 la 24%.

"La ordonanţa 58, amendamentele cele mai importante au fost cele referitoare la revenirea la cota de 19%, eventual cote reduse pentru alimente, 9 sau 5%, cel privitor la reintroducerea regimului de microintreprinderi cu impozitare de 3% pe cifra de afaceri şi cel referitor la anularea impozitului minim. Cu excepţia anulării impozitului minim, cu celelalte nu am fost de acord", a declarat Vlădescu.

Guvernul a decis, la 26 iunie, majorarea cotei TVA de la 19% la 24%, cu scopul de a creşte încasările bugetare, pentru încadrarea în ţinta de deficit de 6,8% din PIB pentru acest an.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite