Majorare de capital la Tarom

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, acţionarul majoritar al Tarom, a majorat cu 63,96 milioane lei capitalul social al companiei de transport aerian, de la 1,974 miliarde de lei la 2,038 miliarde de lei.


Măsura are în vedere rambursarea unor credite, plata dobânzilor şi a comisioanelor aferente. În urma operaţiunii, Ministerul Transporturilor are 96,95% din acţiunile Tarom, Aeroportul Internaţional Henri Coandă Otopeni deţine 1,6% din titluri, Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA) controlează 1,36% din capital, iar Societatea de Investiţii Financiare Muntenia figurează cu 0,09% din acţiuni.
Tarom îşi propune să treacă pe profit în acest an, mizând pe un câştig brut de 19,8 milioane lei, după ce anul trecut a avut pierderi de 91 milioane lei.
Compania a transportat anul trecut 1,722 milioane de pasageri, în scădere cu 13% faţă de anul precedent, şi a avut un grad mediu de încărcare al aeronavelor de 55,56% pe cursele regulate externe şi de 58,88% pe cursele interne.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite