Mai mulţi turişti pe litoral în această vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul de turişti care îşi vor petrece vacanţele pe litoralul românesc în această vară va creşte cu aproximativ 5% faţă de anul trecut, când au fost înregistrate în jur de 1,3 milioane de turişti, a declarat Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) şi al Ascoaiţiei Litoral-Delta Dunării, potrivit Mediafax.

În prezent, gradul de ocupare depăşeşte 90%, potrivit oficialului ANAT. „În acest moment, gradul mediu de ocupare pe litoral este între 90% şi 95 %, şi de 100 % în weekenduri, şi reprezintă vârful înregistrat pe întregul sezon. Acest grad bun de ocupare se datorează tarifelor avantajoase oferite de programele speciale şi vremii excelente", a spus Corina Martin.

Mamaia este staţiunea cu cel mai mare grad de ocupare, urmată de Eforie Nord şi Jupiter, la polul opus situându-se Eforie Sud. „Începând cu 15 august tarifele scad pentru că începe seria a doua a programului «Zile gratuite de vacanţă» şi apoi, de la 1 septembrie , «Litoralul pentru toţi» ", a spus Corina Martin, care a adăugat că 80% din turiştii care îşi fac vacanţa pe litoral merg prin intermediul agenţiilor de turism, unde preţurile sunt mai mici faţă de cele practicate la recepţiile hotelurilor.

Tarifele nu vor creşte

În plus, preşedintele ANAT a anunţat că tarifele pe litoral nu vor creşte la agenţii începând cu 1 august, ci vor rămâne la nivelul stabilit la 15 iulie, când a început perioada considerată vârf de sezon. În acest context, deşi la începutul sezonului anunţa scăderi de 20% pe litoral, ANAT estimează că la finalul sezonului va fi înregistrată o creştere de 5% faţă de 2010. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite