Maestru de ceremonii - o meserie care aduce bani frumosi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorii romani castiga cateva sute de euro din prezentarea unui eveniment

Evenimentele organizate de companiile romanesti sau straine cu diverse ocazii reprezinta un prilej bun pentru actorii cunoscuti sau mai putin cunoscuti sa-si rotunjeasca veniturile. Astfel, pentru sume cuprinse intre 100 si 500 de euro pentru o reprezentatie, acestia trebuie sa fie gazda evenimentului respectiv, adica sa-l anime, sa prezinte invitatii si gazdele sau sa prezinte diverse produse. "Fiecare actor are "tariful" lui, in functie de valoare, de celebritate si de cunostintele pe care trebuie sa le aiba pentru evenimentul respectiv", ne-a declarat Andi Moisescu, unul dintre cei care au "prestat" astfel de servicii, dar care are si o firma ce organizeaza astfel de evenimente. Pentru un actor, posibilitatea de a fi Master of Ceremony (n.r. - maestru de ceremonii), asa cum este numit in termeni de specialitate cel care prezinta un eveniment, poate aduce venituri cu mult peste salariul pe care acesta il primeste ca angajat la un anumit teatru. "Este o modalitate placuta sa castigi bani frumosi. La teatru, salariul meu este de 5 milioane de lei pe luna, iar pentru un eveniment primesc chiar si 300 sau 400 de euro. Pot sa am si 3-4 evenimente pe saptamana, asadar intr-o luna plina castig ceva bani", ne-a declarat unul dintre actori, care insa a preferat sa-si pastreze anonimatul.
Perioada Sarbatorilor - cea mai banoasa
Cea mai incarcata perioada, in care sunt organizate multe evenimente, este perioada Sarbatorilor, dar exista si perioade "moarte", cand companiile solicita foarte putin aceste servicii. "In perioada Sarbatorilor pot avea si 4 evenimente pe saptamana. De asemenea, primavara este o perioada aglomerata, dar intr-o luna obisnuita prezint cam unul sau doua evenimente pe luna. Luna august este cea mai slaba", ne-a mai spus interlocutorul nostru.
Cantaretii si oamenii de televiziune au tarife mai mari decat actorii
Pe langa actori, pentru "rolul" de maestru de ceremonii sunt angajati si oameni de televiziune sau cantareti. "Dat fiind ca acestia sunt "mai celebri", tarifele sunt mai mari, putand ajunge si pana la 2.500 de euro", ne-a declarat Andi Moisescu. Alegerea unui maestru de ceremonii se face in functie de ceea ce se vrea sa se transmita cu prilejul evenimentului respectiv, de publicul-tinta sau de oaspeti. "In functie de toate acestea, te gandesti care ar fi cea mai potrivita persoana. Optezi pentru o persoana foarte cunoscuta sau optezi pentru o persoana care arata bine, vorbeste bine si reuseste sa transmita cel mai bine mesajul evenimentului", adauga Moisescu. El spune, de asemenea, ca in general companiile prefera ca maestrii de ceremonii oamenii de televiziune. "Ei stiu foarte bine sa comunice si sa fie simpatici, este meseria lor, nu trebuie neaparat sa joace un rol, asa ca sunt cei mai solicitati", mai precizeaza Andi Moisescu. Dar celebritatea costa. Astfel ca, de exemplu, membrii grupului de umor Divertis au primit pentru prezentarea unui eveniment al unei firme prestigioase de aparatura electronica aproximativ 1.000 de euro de persoana. De ce aleg companiile aceasta forma de prezentare a evenimentelor? "Pentru ca o forma informala de comunicare are un efect mai rapid si mai sigur decat o comunicare formala, intr-un cadru sobru sau conventional", ne-a declarat reprezentantul unei firme de relatii publice.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite