MRU vrea cotă unică de asigurări sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Forţa Civică, al cărui preşedinte este fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, propune introducerea cotei unice de asigurări sociale ca parte a programului de guvernare al Alianţei România Dreaptă.

Forţa Civică propune cotă unică de 30% pentru asigurări sociale (10% pentru angajat şi 20% pentru angajator) pentru veniturile din activităţi dependente şi de 25% pentru veniturile din alte activităţi.

Propunearea Forţei Civice a fost prezentată astăzi de vicepreşedinţii partidului, Gabriel Biriş, Dan Cristian Popescu şi Florin Bolchiş.

Forţa Civică îşi propune astfel să simplifice legislaţia şi să implementeze o logică simplă şi eficientă de calcul, reţinere, plată şi regularizare anuală a contribuţiilor. De asemenea, îşi propun măsuri pentru dezvoltarea asigurărilor private de pensii şi sănătate, dar şi măsuri severe de combatere a evaziunii în domeniu.

Alianţa România Dreaptă (ARD) a fost lansată sâmbătă, într-o festivitate desfăşurată la Palatul Parlamentului. ARD este o alianţă electorală de centru-dreapta formată în vederea alegerilor parlamentare din 9 decembrie din PDL, PNŢCD şi Forţa Civică.

Forţa Civică susţine faptul că măsura va reduce costul pentru angajator, ceea ce va duce la stimularea economiei şi la crearea de locuri de muncă. În plus, cota unică de contribuţii sociale va duce, spus liderii partidului, la creşterea venitului net pentru angajaţi, în special pentru cei cu venituri foarte micişi, implicit, la creşterea nivelului de trai şi a consumului.

În prezent, contribuţiile plătite de angajat se ridică la 16,5%, iar în cazul angajatorului - la aproximativ 28%. Pentru 1.000 lei net, costul total al angajatorului este de 1.800 lei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite