Mihai Răzvan Ungureanu: “Consiliul Consultativ va fi un sistem de avertizare timpurie pentru Guvern”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat că doreşte ca, prin Consiliul Consultativ format din oameni de afaceri cu care a avut marţi o primă întâlnire la Guvern, să primească sesizări din partea mediului economic, iar acesta să fie o expresie a creativităţii economice româneşti.

CITEŞTE PE ACEEAŞI TEMĂ:

Ungureanu şi "sfatul înţelepţilor" din mediul de afaceri. Vezi cu cine vrea premierul să relanseze economia românească

Ungureanu a spus că acest Consiliu va fi un colector de propuneri şi de sesizări din partea mediului de afaceri. Premierul a adăugat că acest for va fi cel care va sesiza impactul deciziilor economice ale Guvernului astfel încât să fie prevenită înregistrarea pierderilor pentru statul român.

Mihai Răzvan Ungureanu a ţinut să sublinieze că în jurul mesei de la Guvern nu se află business-urile pe care le reprezintă, ci experienţa managerilor şi comportamentul acestora în afaceri.

"Sunteţi cetăţeni care doresc să se implice în bunul mers al ţării. Multe dintre orgolii sunt pe deplin justificate şi le acceptăm cu toţii. Listele mai lungi sau mai scurte nu fac niciodată dreptate tuturor", a ţinut însă să spună şeful Guvernului.

El a precizat însă că acest Consiliu este deschis tuturor celor care vor să facă propuneri şi că ideile bune nu au nevoie de "cadru fix", că aceste sunt binevenite oricând.

De asemenea, Ungureanu a spus că în Consiliu nu este urmărită satisfacerea unui criteriu de reprezentativitate, ci este un Consiliu pentru mediul de afaceri, nu al mediului de afaceri.

"Consiliul constituie în cel mai bun semnal către sfera economică privată, dar în acelaşi timp o propunere de parteneriat şi o solicitare la implicare civică. Obiectivul principal este de a consolida punţile de legătură între politicile economice guvernamentale şi mediul economic, Consiliul se va constitui în prim for de sesizare a impactului deciziilor economice ale Guvernului, ca un sistem de avertizare timpurie. Este un consiliu către care mă îndrept cu speranţa că obţin soluţii şi în ceea ce priveşte combaterea evaziunii fiscale, şi pentru atragerea de fonduri europene. Este un consiliu pentru mediul de afaceri, nu al mediului de afaceri", a spus Ungureanu, în prima reuniune a Consiliului, organizată, marţi, la Palatul Victoria.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite