MADR lucrează la înfiinţarea unei bănci funciare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Agriculturii lucrează la înfiinţarea unei bănci funciare, care să aibă drept de preempţiune la cumpărarea terenurilor agricole, ajutând astfel la comasarea lor şi la menţinerea terenului "într-o apartenenţă naţională ", a declarat astăzi Stelian Fuia, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Vorbind despre posibilitatea modificării tratului de aderare a României la UE pentru a restricţiona dreptul străinilor de a cumpăra terenuri agricole, Fuia a declarat că avem şansel aproape nule în ceea ce priveşte acest demers, propunând în schimb înfiinţarea unei bănci funciare.

Inconsecvenţă la Agricultură. Fuia s-a răzgândit: avem şanse zero să împiedicăm străinii să cumpere terenuri agricole

„Ce putem face în continuare - şi avem o astfel de discuţie - este înfiinţarea unei bănci funciare care să se ocupe de comasarea terenurilor şi care să aibă un drept de preemţiune la comasarea terenurilor pe care persoanele fizice vor să le vândă. E singura cale de a încerca nu să blocăm, dar să menţinem în continuare terenul într-o apartenenţă naţională şi să facem în primul rând comasare", a declarat Fuia.

Pământurile României, pe mâna străinilor

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite