Lukoil a devenit furnizor de electricitate în România. Proiectul-pilot de la Petrotel ar putea fi aplicat şi în rafinăriile din Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania petrolieră rusească Lukoil a devenit producător şi furnizor de electricitate pe piaţa din România, după ce a finalizat al patrulea grup din cadrul CET-ului de pe platforma rafinăriei Petrotel din Ploieşti, se arată într-un comunicat al companiei.

Ieri, la inaugurare, a participat şi preşedintele Lukoil, Vaghit Alekperov.

Centrala termo-electrică (CET) de pe platforma rafinăriei asigură consumul energetic al unităţii, iar, odată cu punerea în funcţiune a noulu grup, Lukoil va livra electricitate şi pentru restul pieţei din România.

"În componenţa blocului energetic intră un cazan de capacitatea 185 MW şi un turbo-generator de capacitatea 30 MW", precizează reprezentanţii companiei.

"Cazanul energetic este fabricat după cea mai recentă tehnologie în pat fluidizat pentru cazanele pe combustibil solid. În calitate de combustibil pentru cazan este folosit cel mai ieftin produs final de la rafinarea ţiţeiului - cocsul petrolier. Caracteristicile tehnologice ale cazanului permit desfăşurarea unui proces de combustie cu emisii minime de oxizi de azot şi eliminarea aproape completă de oxizi de sulf", detaliază oficialii Lukoil.

Acesta este primul proiect al Lukoil pe segmentul producţiei de electricitate pe bază de cocs. În funcţie de rezultatele testelor, această tehnologie ar putea fi aplicată şi în cadrul rafinăriilor ruseşti ale companiei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite