Loteria Română intră sub management privat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) va selecta management privat pentru Compania Naţională Loteria Română, având ca ţintă eficientizarea companiei şi creşterea cotei de piaţă, a anunţat vineri, ministrul de resort, Bogdan Drăgoi.

Drăgoi a precizat că Loteria Română este singura societate coordonată de Ministerul Finanţelor care se poate încadra în prevederile Ordonanţei ce reglementează introducerea managementului privat.

La nivelul ministerului a fost constituită inspecţia economică financiară, care va fi un corp de control al MFP şi va avea printre atribuţii verificatrea execuţiei bugetelor societăţilor cu capital de stat.

De asemenea, corpul de control va verifica dacă societăţile de stat respectă standardele de cost stabilite de lege şi va avea atribuţii pe unele aspecte privind absorbţia fondurilor europene, dar numai în segmente unde se înregistrează dificultăţi în absobţiei.

Drăgoi a precizat că statutul şi atribuţiile noii inspecţii au fost discutate şi agreeate cu reprezentanţii Curţii de Conturi, pentru ca să nu se ajungă la o suprapunere de atribuţii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite