Locurile de muncă vacante se înmulţesc doar la stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rata medie a locurilor de muncă vacante a fost în primul trimestru de 0,70%, în creştere cu 0,20 puncte procentuale faţă de cele trei luni anterioare, dar în scădere cu 0,57 puncte comparativ cu ianuarie-martie 2009.

Cea mai mare cerere de locuri de muncă a fost consemnată în administraţia publică (1,94%) şi în sectorul de sănătate şi asistenţă socială (1,39%).

Cele mai mici valori ale ratei locurilor de muncă vacante s-au regăsit în industria extractivă (0,02%), hoteluri şi restaurante (0,13%), respectiv învăţământ (0,16%), potrivit datelor raportate ieri de Institutul Naţional de Statistică.

Faţă de acelaşi trimestru al anului anterior, scăderi ale ratei locurilor de muncă vacante s-au înregistrat în majoritatea activităţilor economice. Astfel, cele mai semnificative reduceri s-au produs în sănătate şi asistenţă socială (-3,35 puncte procentuale), administraţie publică (-2,09 puncte procentuale) şi învăţământ (-1,33 puncte procentuale).

Uşoare creşteri ale ratei locurilor de muncă vacante s-au constatat în activităţile de informaţii şi comunicaţii (0,22 puncte procentuale), respectiv în activităţile de servicii administrative şi activităţi de servicii suport (0,04 puncte procentuale), în timp ce în activităţile de comerţ rata locurilor de muncă vacante a rămas constantă. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite