Locuinţele noi sunt încă prea scumpe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţurile apartamentelor noi sunt în continuare prea mari pentru români, iar scăderea bugetului alocat programului „Prima Casă" arată că dezvoltatorii nu se mai pot baza pe sprijin guvernamental, potrivit ultimului raport trimestrial realizat de consultantul imobiliar Jones Lang LaSalle (JLL).

PDF Studiul Bucharest City Report Q1 201

Suprafeţele mult prea mari se traduc în preţuri ridicate de vânzare, pe care cei mai mulţi potenţiali cumpărători pur şi simplu nu şi le permit. De asemenea, cea mai mare parte a unităţilor rezidenţiale noi se încadrează în segmentul de lux, care în prezent se confruntă cu o putere de cumpărare în continuă scădere.

Pe de altă parte, unităţile rezidenţiale noi cu preţuri mai mici „oferă de obicei amplasamente şi dotări mediocre, în cele mai multe cazuri beneficiind de o infrastructură slabă", avertizează analiştii JLL.

Cererea pentru locuinţe noi nu a înregistrat o creştere remarcabilă, în ciuda scăderii continue a preţurilor de vânzare. Una dintre principalele cauze identificate de consultanţii imobiliari pentru acest fenomen constă în faptul că preţurile de vânzare „nu sunt adaptate cererii locale".

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite