Listarea dublează valoarea LinkedIn

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mare website de socializare cu caracter profesional din lume, LinkedIn, şi-a dublat valoarea în urma succesului înregistrat de oferta publică iniţială de acţiuni de la sfârşitul săptămânii trecute.

Preţul acţiunilor (care se tranzacţionează acum sub simbolul LKND pe New York Stock Exchange) a crescut cu 49,25 de dolari, ajungând la 94,25% şi reprezentând un avans de 109%. Astfel, la sfârşitul primei sale zile drept companie publică, LinkedIn a încheiat cu o valoare de 8,91 miliarde de dolari, adică de 24 de ori mai mult decât veniturile estimate pentru 2011, transmite Bloomberg. Evoluţia spectaculoasă nu a mirat însă pe nimeni.

„Ştiam că va fi o ofertă publică iniţială foarte impresionantă, oferindu-ne încă o dată dovezi privind apetitul enorm pentru acest val de companii pe internet de nouă generaţie", a declarat Paul Bard, directorul departamentului de cercetări al grupului Renaissance Capital LLC. Evenimentul a adus încă o dată lumina reflectoarelor asupra Facebook Inc., despre care analiştii spun că va demara o ofertă publică iniţială la începutul anului viitor.

Valoarea companiei din spatele celei mai mari platforme de socializare din lume este estimată acum la peste 70 de miliarde de dolari. Este greu de determinat cu cât ar putea creşte aceasta în urma listării, însă chiar şi cei mai rezervaţi dintre specialişti anunţă sume de 95-100 de miliarde de dolari. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite