Limită pentru despăgubirile acordate foştilor proprietari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statul ar putea plafona despăgubirile acordate foştilor proprietari, au declarat surse guvernamentale, citate de Mediafax.

Ministerul de Finanţe ia în calcul această posibilitate în condiţiile în care alte variante ar necesita fie prea mult timp, fie un efort financiar peste limitele permise de buget.

"CEDO ne-a cerut să venim cu o variantă care să respecte principiul echităţii. În momentul de faţă, plafonarea despăgubirilor este cea mai probabilă soluţie. Alte variante, cum ar fi o recapitalizare a Fondului Proprietatea, ar necesita fie prea mult timp, iar persoanele în cauză ar putea să nu mai fie despăgubite, fie un efort mult prea mare pentru bugetul statului", au spus sursele citate.

La finele lunii august, statul mai deţinea 6,17% din capitalul social al Fondului Proprietatea, jumătate faţă de ponderea din luna anterioară. Fondul are un capital social subscris de 13,778 miliarde de lei şi un capital social vărsat de 13,405 miliarde de lei, deoarece statul român, reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice, nu a vărsat integral sumele subscrise.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite