Licitaţiile online câştigă teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bunurile executate silit se pot cumpăra printr-un singur click prin selecţii competitive şi pe internet.

În ultimii ani au fost executate silit foarte multe bunuri, ceea ce a dus la apariţia a numeroase licitaţii, iar mai nou acestea au loc şi în spaţiul virtual. 

În ciuda faptului că în cadrul vânzărilor organizate de practicieni în insolvenţă se găsesc preţuri mai mici decât pe piaţă, ofertanţii nu se prea înghesuie să apară deoarece licitaţiile nu sunt suficient de transparente. „Publicul nu are acces la informaţii şi nu este informat cu privire la procedurile de organizare a licitaţiilor. Oamenii au prejudecăţi în cazul licitaţiilor", a declarat pentru „Adevărul" Florian Mateiţă, expert în insolvenţă.

Mărfuri de la 38 de euro

În condiţiile în care trăim într-o eră digitalizată, în mod inevitabil şi licitaţiile au ajuns în mediul virtual. Aşa că a apărut site-ul fairsolve.com, unde se realizează tranzacţii cu bunuri rezultate în urma procedurilor de insolvenţă şi executare silită. Cel mai scump bun scos la licitaţie pe site-ul fairsolve.com este un teren de 43.000 de metri pătraţi pe care sunt amplasate două hale. Preţul de pornire este de 3,71 milioane de euro, iar proprietatea se află în Ilfov, la Popeşti-Leordeni. Licitaţia va avea loc pe 11 septembrie. O altă proprietate imobiliară scoasă la licitaţie este un teren de 1.036 de metri pătraţi, unde sunt aplasate un imobil cu cinci apartamente şi o hală. Licitaţia va porni de la 1,25 milioane de euro, pe data de 7 septembrie. Cu 600.000 de euro, puteţi participa la licitaţia pentru un penthouse amplasat în zona Plevnei. Licitaţia va avea loc pe data de 18 septembrie.

La polul opus, cel mai ieftin bun care va fi scos la vânzare astăzi cu 38 de euro, şi este vorba despre un încălzitor de ceară. Cu 41 de euro puteţi licita pentru o cutie cu parafină SPA, pe data de 5 septembrie. Iar cu 55 de euro, tot astăzi, puteţi participa la licitaţia pentru un sterilizator. 

Cum se licitează online

Ofertanţii află toate detaliile de pe site despre bunul în cauză şi achită o garanţie de 10% din valoarea produsului pentru a se înscrie. Se validează înscrierea de către executor prin predarea unui cod, cu ajutorul căruia va licita din faţa calcula­torului.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite