Licitaţia pentru telefonia mobilă a intrat în linie dreaptă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de licitaţie pentru licenţele de telefonie mobilă a validat ieri cele cinci oferte primite de la companiile interesate, Orange România, Vodafone România, Cosmote România, RCS&RDS şi 2K Telecom.

Cei cinci operatori intră astfel în etapa următoare a selecţiei, licitaţia propriu-zisă. Omul de afaceri care controlează compania 2K Telecom, Alexandru Ghiţă (fratele lui Sebastian Ghiţă), a declarat recent pentru hotnews.ro că a depus oferta la licitaţia de telefonie mobilă pentru frecvenţe superioare celor de 800 MHz şi 900 MHz, pentru o perioadă de 15 ani. „Toate cele cinci candidaturi primite în cadrul procedurii de licitaţie pentru alocarea spectrului disponibil au fost validate", a anunţat ieri Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM). Calculată după costul de pornire al licenţelor, valoarea licitaţiei depăşeşte 700 de milioane de euro.

După etapa de analiză a documentelor, finalizată ieri, licitaţia propriu-zisă va începe la 10 septembrie, iar rezultatul va fi anunţat în luna octombrie. În cadrul licitaţiei sunt acordate două tipuri de licenţe: pe termen lung (15 ani, valabile până în aprilie 2029) şi pe termen scurt (1 an şi trei luni, valabile până în aprilie 2014). Prin această licitaţie sunt puse la dispoziţia operatorilor benzi de 800 MHz, 900 MHz, 1.800 MHz şi 2.600 MHz.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite