„Librăriile Adevărul“, o franciză de succes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potenţialul de dezvoltare în parteneriat cu Adevărul Holding este de ordinul milioanelor de euro. Exclusivitatea în distribuirea produselor Adevărul Holding, foarte apreciate de clienţi, garantează câştigarea pariului cu piaţa.

Pe o piaţă relativ dificilă, cum este cea de carte şi produse multimedia, Adevărul Holding a lansat o provocare-surpriză pentru investitorii mai mult sau mai puţin îndrăzneţi: franciza „Librăriile Adevărul". Faptul că atât cărţile, cât şi ziarele, revistele, DVD-urile şi celelalte produse publicate sub sigla „Adevărul" s-au vândut ca pâinea caldă la fiecare apariţie a impulsionat dezvoltarea librăriilor holdingului. Astfel că acum franciza „Librăriile Adevărul" se prezintă ca o oportunitate de afaceri greu de ignorat.

Un milion de produse pe an

Concret, în cele 10 librării proprii se vând peste un milion de produse la preţul mediu de 2,6 euro, de unde rezultă o cifră de afaceri de aproximativ trei milioane de euro pe an şi, în consecinţă, o eficienţă maximă a utilizării suprafeţei comerciale. Librăriile deja existente ale Adevărul Holding se află în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Craiova, Constanţa, Galaţi şi Braşov.

Mai trebuie spus că produsele Adevărul Holding - cărţi, DVD-uri cu filme, muzică şi desene animate purtând semnături celebre - se găsesc doar în librăriile proprii după ce sunt lansate, împreună cu ziarul din momentul apariţiei, la chioşcuri. A avea exclusivitate în distribuţia acestora înseamnă un pariu câştigat din start, ne explică Mihai Leonard Ghebrea, manager de proiect în cadrul Diviziei Librării Adevărul. Acestea ar fi doar câteva dintre principalele argumente pentru care holdingul a lansat recent franciza „Librăriile Adevărul", propunând un parteneriat prin care investitorii se pot alătura unui sistem ce şi-a dovedit deja succesul pe piaţă.

Startul s-a dat la Focşani

La scurt timp după lansarea conceptului de franciză „Librăriile Adevărul", soţii Rodica şi Sorin Hondru au demarat o investiţie în acest sens, iar acum este deja deschisă, la Focşani, prima unitate ce funcţionează în acest regim de administrare. Unitatea este amplasată în zona centrală a celui mai important municipiu din Vrancea, lângă Administraţia Financiară.

La fel ca în toate librăriile din lanţul „Adevărul", şi la Focşani primează accentul pe serviciile premium şi spaţiul primitor puse la dispoziţia clienţilor. „Cunoşteam de mai mult timp Adevărul Holding şi ne-am dorit să intrăm în acest parteneriat. Suntem convinşi că va fi un succes", ne-a declarat ieri Rodica Hondru. Reprezentanţii Diviziei Librării din Adevărul Holding se aşteaptă ca în 2011 să fie deschise cel puţin 10 unităţi în franciză, având în vedere că într-o primă fază de dezvoltare sunt vizate zonele centrale din oraşe cu cel puţin 80.000 de locuitori. Specialiştii recomandă intrarea în acest parteneriat a investitorilor care deţin un spaţiu comercial în astfel de zone şi vor să înceapă afacerea de la zero.

"Cunoşteam de mai mult timp Adevărul Holding şi ne-am dorit să intrăm în acest parteneriat. Suntem convinşi că va fi un succes."
Rodica Hondru beneficiar franciză "Librăriile  Adevărul", Focşani

Cum intri în parteneriat

Partenerii Adevărul Holding trebuie să deţină un spaţiu comercial cu o suprafaţă recomandată de minimum 50 mp util vânzării şi 4-5 mp pentru depozitare. De asemenea, este de dorit ca unitatea să se afle într-o zonă centrală, stradală, în oraşe cu peste 80.000 de locuitori. Investiţia iniţială este estimată la 515 euro/mp, iar taxa de intrare în franciză este de 4.500 de euro. Se mai percepe şi o garanţie returnabilă de 3.000 de euro. Sistemul de gestiune şi vânzări este administrat în mod gratuit şi se reţine o redevenţă de 33% din vânzări.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite