Legea nu va mai separa investitorii români de cei străini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul legii investiţiilor, lansat de Executiv spre dezbatere publică, nu mai face diferenţe între investiţiile străine şi investiţiile autohtone. "Unul dintre principiile de care au ţinut

Proiectul legii investiţiilor, lansat de Executiv spre dezbatere publică, nu mai face diferenţe între investiţiile străine şi investiţiile autohtone.
"Unul dintre principiile de care au ţinut seamă iniţiatorii a fost acela referitor la înlăturarea discriminărilor care există în legislaţia actuală. Vom avea doar investiţii. Nu vom mai face diferenţă între investiţiile străine şi investiţiile autohtone. Nu vom mai pune problema investiţiilor directe sau a celor indirecte. Toate investiţiile sunt foarte bune, important este ca aceste investiţii să aducă un beneficiu ţării şi oamenilor", a apreciat vicepremierul Bogdan Pascu.

Criterii noi pentru obţinerea de facilităţi
Iniţiativa legislativă stabileşte, printre altele, criteriile pe care trebuie să le respecte un investitor român sau străin, deopotrivă, care doreşte să primească facilităţi de la stat. Este vorba, printre altele, de împrumuturi cu dobândă preferenţială, acces gratuit la utilităţi, subvenţii, exceptări, reduceri sau amânări de la plata taxelor locale. Investiţiile care se pot califica pentru facilităţile prevăzute în proiect sunt ordonate pe trei categorii, în funcţie de valoare: cea mai mică, de un milion de euro, cea mai mare, de peste 75 milioane de euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite