Legea leasingului, gata pana la sfarsitul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

In domeniul leasingului este nevoie, urgent, de o legislatie unitara, a fost concluzia la care au ajuns participantii la Conferinta Nationala de Leasing. In acest sens, prim-viceguvernatorul BNR,

In domeniul leasingului este nevoie, urgent, de o legislatie unitara, a fost concluzia la care au ajuns participantii la Conferinta Nationala de Leasing.
In acest sens, prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, a aratat ca proiectul de lege este aproape finalizat, pana la sfarsitul acestei saptamani urmand sa fie publicat pe site-ul MFP. Proiectul va trece de Parlament pana la finele anului, a precizat vicepresedintele Comisiei de Buget-Finante din Camera Deputatilor, Eugen Nicolaescu. Prin noua lege, toate societatile de leasing vor fi obligate sa detina un capital social de patru miliarde lei, iar cele care vor incheia contracte in valoare totala de peste cinci milioane euro vor avea norme specifice de raportare a activitatii. "Piata de leasing a crescut in ultimii sase ani de peste zece ori in privinta valorii operatiunilor, iar trendul ascendent se mentine", a spus Florin Georgescu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite