Legea jocurilor de noroc, finalizată în această lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul legii de organizare şi funcţionare a jocurilor de noroc va fi finalizat până în a doua jumătate a lunii martie, după ce vor fi înglobate propunerile primite din partea

Proiectul legii de organizare şi funcţionare a jocurilor de noroc va fi finalizat până în a doua jumătate a lunii martie, după ce vor fi înglobate propunerile primite din partea principalilor actori din piaţă, informează Ministerul Finanţelor Publice. Oficialii MFP s-au întâlnit ieri cu reprezentanţii pieţei jocurilor de noroc pentru discuţii pe marginea noii legi. "Sunt câteva zone de actualitate care trebuie reglementate, iar reglementarea trebuie să aibă ca scop principal introducerea unui sistem care să ne permită să eliminăm cât mai mult din evaziunea fiscală. Nu cred că jocurile de noroc sunt un domeniu ce ar trebui încurajat, ele fiind mai mult în partea viciilor decât în cea a nevoilor, dar admiţând că se situează în partea nevoilor, îmi doresc un act normativ echitabil pentru actorii din această piaţă", a declarat ministrul finanţelor publice, Sebastian Vladescu. Cu ocazia întâlnirii de ieri s-a decis ca forma agreată a proiectului de act normativ să fie publicată săptămânal pe site-ul MFP, urmând ca, ulterior, acesta să fie dezbătut de autorităţi, împreună cu organizaţiile profesionale din piaţa jocurilor de noroc.

"Indiferent ce îşi doresc actorii naţionali şi internaţionali, Loteria Naţională trebuie să îşi păstreze zona ei de monopol pe jocurile loteristice. Această lege nu trebuie să fie în favoarea nimănui şi nici în defavoarea cuiva. Nu există o legislaţie europeană unitară în domeniul jocurilor de noroc, dar îmi doresc să rezulte o propunere de lege echilibrată", a mai precizat ministrul finanţelor. Pe de cealaltă parte, jucătorii din această piaţă solicită ca în această activitate să existe o mai mare transparenţă, iar Ministerul Finanţelor să o poată controla mai uşor. Prima variantă a noii legi a jocurilor de noroc a fost publicată e site-ul MFP în august 2006. "Solicităm ca regimul de comercializare al maşinilor de joc şi al cutiile negre să fie identic cu al caselor electronice de marcat, astfel încât să poată vinde oricine îndeplineşte condiţiile impuse de Ministerul Finanţelor, ci nu doar câteva firme", a declarat Sorin Constantinescu, reprezentant al Asociaţiei Organizatorilor de Cazinouri din România (AOCR).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite