Legământul haiducului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine, DVD-ul cu producţia “Zestrea Domniţei Ralu” se vinde împreună cu “Adevărul”. Domniţa Ralu pleacă la Viena pentru a-şi lua bijuteriile. Alături de nepoata sa, Ianuli visează la giuvaeruri, dar şi la tronul ţării. Pe urmele lor se află Anghel Şaptecai.

Haiducul vrea “giuvaericalele” pentru a le restitui, în bani, ţăranilor care renunţaseră la bunurile lor pentru capriciile fiicei domnitorului român.

Numai că pe urma lui Anghel se află Mamulos, “câinele de pază al lui Vodă”, care promite că-i va lua capul viteazului. Pe urmele tuturor, Aniţa, înamorată de Anghel, reuşeşte să ajungă la Viena, spre disperarea haiducului care se teme pentru viaţa femeii iubite.

Anghel o seduce pe Ralu

Dar ca să pună mâna pe bijuterii, Anghel recurge la metode mai puţin ortodoxe, cum ar fi aceea de a o seduce pe Ralu. Intuind seria ispitelor care se vor abate asupra bărbatului ei şi conştientă că “flutură-vânt i-a trebuit”, Aniţa îl pune pe haiduc să jure în Biserică, cu mâna pe icoană.

“Jur să nu mă uit decât la muierea mea, Aniţa”

“Spune după mine!”, ordonă ea. “Spun!”, se execută bărbatul. “Mă lepăd de cele moravuri…”, începe ea. “Mă lepăd de cele moravuri…”, repetă el. “Jur să nu mă uit decât la muierea mea, Aniţa!”, continuă femeia. “Mă leg să mă uit… să nu mă uit… Dar ce păcatele mele, e mai rău ca la ocnă!”, se bâlbâie bărbatul şi, în timp ce Aniţa se roagă fierbinte spre înapoierea lui Anghel de pe calea preacurviei, acesta o ia la fugă din sfântul lăcaş.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite