Ungaria menţine suprataxa pe telecomunicaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ungaria nu vrea să dea curs deciziei Uniunii uropene pentru anularea taxei suplimentare impuse companiilor de telecomunicaţii. „Nu există nici un motiv pentru ca Ungaria să anuleze taxa suplimentară pentru sectorul de telecomunicţii, iar guvernul se va adresa Curţii Europene de Justiţie pentru a-şi susţine cauza,“ se arată într-un comunicat al Guvernului de la Budapesta.

În scrisoarea trimisă Uniunii Europeane se spune că „o taxare echitabilă şi contribuţia pentru susţinerea costurilor publice este o valoarea europeană. Impozitarea sectorului comunicaţiilor, care este doar unul dintre cele impozitate, oferă acestor companii să contribuie la finanţarea costurilor publice“, se arată în răspusul oficial al executivului maghiar.
Motivul pentru care oficialii de la Bruxelles solicitaui anularea taxei este că sumele sunt vărsate la buget, companiile, precum şi consumatorii fiind dezavantajaţi. În aceste condiţii calitatea serviciilor nu mai poate fi asigurată la acelaşi nivel, iar fondurile destinate investiţiilor se reduc.
Taxa este de 0% pentru veniturile de până la 100 milioane de forinţi, 2,5% pentru veniturile cuprinse între 100 şi 500 de milioane, 4,5% pentru sumele cuprinse între 500 de milioane şi 5 miliarde, şi de 6,5% pentru veniturile ce depăşesc pragul de 5 miliarde de forinţi.
Pentru creşterea încasărilor la buget, Ungaria a introdus de anul trecut taxe suplimentare pentru sectorul telecomunicaţiilor şi cel financiar. Pnetru acest an se aşteapă ca din impozitul suplimentar asupra companiilor de telefonie să fie vărsaţi la buget aproape 60 de miliarde de forinţi, iar sectorul bancar să contribuie suplimentar cu 200 de miliarde de forinţi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite