Latino-americancele, frumoasele lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele cinci titluri de Miss Univers, cinci de Miss World şi unul de Miss Earth au făcut ca Venezuela să fie numită ţara cu cele mai frumoase femei din lume. Mai mult decât atât, în finala

Cele cinci titluri de Miss Univers, cinci de Miss World şi unul de Miss Earth au făcut ca Venezuela să fie numită ţara cu cele mai frumoase femei din lume. Mai mult decât atât, în finala concursului Miss Univers din acest an, patru din cele cinci concurente finaliste reprezentau o ţară din America Latină.

Chirurgul estetician al competiţiei Miss Venezuela, Daniel Slobodianik, o fostă câştigătoare a acestui concurs şi Alina Brăilescu, reprezentanta unei agenţii de modele din România, care se ocupă cu găsirea de "noi frumuseţi", încearcă să găsească explicaţia pentru faptul că latino-americancele câştigă de cele mai multe ori concursurile de frumuseţe.

"Frumuseţea venezueleană este un diamant brut şi există organizaţii care se ocupă cu şlefuirea ei. Dar frumuseţea în sine nu se fabrică. Ele sunt frumoase de la natură, dar şi printr-o atitudine spontană, sexy, foarte latină", spune chirurgul estetician al Miss Venezuela.

Nu există concurs în care o concurentă din Venezuela, Republica Dominicană, Argentina sau Puerto Rico să nu fie în primele zece

Venezueleanca Dayana Mendoza a câştigat în această săptămână titlul de Miss Univers 2008. Dintre cele cinci finaliste, patru au fost din ţări latino-americane.

Cinci titluri de Miss Univers, cinci de Miss World şi unul de Miss Earth fac ca Venezuela să capete reputaţia de ţara cu cele mai frumoase femei din lume. Într-un top al oraşelor cu cele mai frumoase femei, realizat de revista "Travelers Digest", Argentina se situează pe locul 3, iar Venezuela pe locul 7.

"Femeile din ţările latino-americane sunt foarte senzuale şi feminine, probabil combinaţia de trăsături subliniază acest aspect", spune Alina Brăilescu, scout manager Best Management Model. Ea nu crede însă că există o reţetă a frumuseţii, ci multă naturaleţe. "La concursurile de Miss se pune accent pe: înălţime, frumuseţe, sex-appeal, naturaleţe, charismă etc.", adaugă ea.

Întrebată de ce Venezuela câştigă atât de multe titluri la concursurile de frumuseţe, aceasta spune: "Singura explicaţie plauzibilă este că în Venezuela sunt cele mai frumoase femei".

O frumuseţe naturală

O altă explicaţie pentru faptul că latino-americancele câştigă multe titluri de frumoase ale lumii poate fi şi faptul că această ţară are o lungă tradiţie în organizarea acestor concursuri. Există Miss Belezza Latina, Miss America Latină şi deja celebrul concurs Miss Venezuela.

"Frumuseţea venezueleană este un diamant brut şi există organizaţii care se ocupă cu şlefuirea ei. Dar frumuseţea în sine nu se fabrică. Ele sunt frumoase de la natură şi printr-o atitudine spontană, sexy, foarte latină", spune chirurgul plastician Daniel Slobodianik, citat de AFP.

Prin mâinile lui au trecut multe femei frumoase, inclusiv participante la concursul Miss Venezuela. Acesta garantează însă că există mai multe reguli în privinţa a ceea ce se poate schimba şi ce nu.

Goizeder Azua (24 de ani), Miss Venezuela în 2002, spune că frumuseţea compatrioatelor ei este naturală, spontană şi mereu proaspătă, iar probă este ea însăşi, care a câştigat concursul fără să recurgă la vreo operaţie estetică.

"Organizaţia care se ocupă de Miss Venezuela nu investeşte bani doar în operaţii estetice, ci în pregătirea participantelor. Eu o cunosc pe Dayana Mendoza de opt ani, ea e frumoasă de mică şi sunt fericită că a rămas aşa cum am cunoscut-o", a adăugat fosta Miss Venezuela, citat de aceeaşi agenţie.

Mii de dolari investiţi în fiecare aspirantă

Osmel Sousa, preşedintele asociaţiei care organizează concursul Miss Venezuela, este de acord cu "micile modificări". "Dacă o fată este foarte frumoasă, dar s-a născut cu un nas foarte mare, de ce să rămână aşa dacă există profesionişti care pot rezolva problema?", explică acesta în pagina de web a concursului Miss Venezuela. Sousa are o reputaţie de persoană care are un ochi format în a recunoaşte o viitoare regină a frumuseţii în ciuda oricăror defecte.

În Venezuela, aproximativ 5.000 de fete participă anual la preselecţiile pentru concursul în care se alege cea mai frumoasă reprezentantă a ţării.

În acest concurs se investesc anual mii de dolari în fiecare aspirantă la titlu: lecţii de mers pe podium, de engleză, cultură generală, yoga, gimnastică, alimentaţie, asistenţă psihologică, sesiuni de solar, consultaţii la dermatolog şi alte tratamente de frumuseţe.

Locul doi, cea mai bună clasare a României

Despre românce se spune deseori că sunt cele mai frumoase femei din lume. Totuşi, niciuna dintre reprezentantele ţării noastre nu a câştigat vreodată unul dintre cele mai mari concursuri internaţionale de frumuseţe.

Este atunci doar un mit faptul că româncele sunt cele mai frumoase? "Nu este doar un mit, româncele sunt foarte frumoase, doar că nu ştiu să-şi pună în evidenţă frumuseţea naturală. Cele mai multe încearcă să fie frumoase apelând la artificial: unghii false, silicoane, vestimentaţie stridentă etc.", spune Alina Brăilescu, Scout Manager la Best Management Model.

Ioana Boitor, a doua la Miss World 2006

Pentru ca România să fie reprezentată la concursurile Miss World şi Miss Univers, una dintre agenţiile de modele din ţara noastră trebuie să cumpere licenţa de organizare a preselecţiei. FACE2FACE Model Management este deţinătoarea exclusivă a licenţei Miss World în România.

De altfel, FACE2FACE Model Management este agenţia care a trimis-o în 2006 pe Ioana Valentina Boitor în finala Miss World. Atunci, tânăra de 17 ani a obţinut cea mai bună performanţă a ţării noastre la un astfel de concurs, clasându-se pe locul doi.

Ioana Valentina Boitor a urcat în 2006 pe scena Palatului Culturii din Varşovia, locul unde s-a desfăşurat cea de-a 56-a ediţie a concursului de frumuseţe Miss World, alături de alte 104 concurente din toată lumea. A impresionat însă juriul cu feminitatea sa şi a reuşit să surclaseze concurente care erau date de dinainte drept câştigătoare.

În 2007, ca reprezentantă a României la Miss World a participat Elena Roxana Azoiţei, dar performanţa nu s-a repetat. Concurenta din România nu s-a clasat nici măcar între primele zece.

Pentru a participa la un astfel de concurs, concurentele trebuie să îndeplinească anumite cerinţe. "Condiţii de participare sunt: înălţime peste 1,73 m, bust 90 sau peste 90, talie 60 şi şold 90-92, trăsături frumoase, expresivitate, feminitate şi naturaleţe", spune Alina Brăilescu.

Modele celebre în toată lumea

Deşi nicio româncă nu a câştigat până acum unul dintre cele mai importante concursuri de Miss, pe podiumurile internaţionale sunt foarte multe modele care defilează pentru designeri celebri.

Diana Dondoe, Diana Moldovan, Lavinia Bârlădeanu, Mădălina Drăghici, Irina Lăzăreanu sunt doar câteva dintre acestea. "Avem modele celebre în lume, care lucrează mult în domeniu.

Doar că există o diferenţă între un model şi o participantă la un concurs de Miss; un model este slab, cu trăsături speciale, în timp ce un <> are forme, feminitate, senzualitate", adaugă Alina Brăilescu, reprezentanta agenţiei Best Model Management, care a trimis modele la concursuri naţionale şi internaţionale precum NEXT Generation Models şi Ford Supermodel of the World.

"Câştigătoarea Next 2004, Mădălina Drăghici, a lucrat cu agenţia Elite New York, Alexandra Mincă, câştigătoarea din anul 2005, a lucrat în Milano şi New York, iar Valeria Coguţ, câştigătoarea Ford, a participat la concursul internaţional de la New York şi este aşteptată să lucreze la mai multe agenţii", spune Brăilescu.

Miss World, bătălia frumuseţilor

Concursul a fost înfiinţat în 1951, în Marea Britanie, de Eric Morley. Miss World este unul dintre evenimentele cu cea mai mare audienţă, fiind depăşit doar de Jocurile Olimpice şi de Campionatul Mondial de Fotbal. Finalele din fiecare an sunt transmise live de posturi de televiziune din întreaga lume.

Miss Univers, concursul lui Trump

Show-ul a fost înfiinţat în 1952 de compania californiană de îmbrăcăminte Pacific Mills. În 1996, Donald Trump a cumpărat dreptul de a organiza competiţia.

Coroana pe care au primit-o câştigătoarele din 2002 până în 2008 a fost creată de Mikimoto şi reprezintă o pasăre Phoenix ridicându-se, simbol al statusului puterii şi frumuseţii. Aceasta are 500 de diamante şi 120 de perle.

Miss Univers 1957, Gladys Zender din Peru, este cea mai tânără Miss Univers din istoria concursului. Avea 17 ani când a câştigat.

Au reprezentat ţara noastră

Miss România World 2007 - Elena Roxana Azoiţei
Miss România World 2006 - Ioana Valentina Boitor
Miss România World 2005 - Raluca Voinea
Miss România World 2004 - Adina Maria Cotuna
Miss România World 2003 - Patricia Chifor
Miss România World 2002 - Cleopatra Popescu

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite