Laszlo Borbely: Pe lângă un brand turistic, trebuie să avem drumuri şi servicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat că, pe lângă un brand turistic, România are nevoie de infrastructură şi servicii de bună calitate.

Potrivit lui Borbely, din păcate, în ultimii 20 de ani turismul nu a reprezentat o prioritate pentru guvernanţi şi că nu a existat o strategie coerentă pentru dezvoltarea acestui domeniu de activitate care poate aduce ţării venituri importante. Dovada ar fi, în opinia sa, privatizările făcute "alandala", dar şi bazele turistice care au fost distruse.

"Sunt ţări care trăiesc numai din turism, uitaţi-vă la Tunisia, cinci milioane de turişti vin în fiecare an. România are mare, munte, ape geotermale o treime din Europa, dar nu are servicii şi infrastructură", a explicat ministrul Mediului.

El a precizat că toate guvernele de până acum au greşit pentru că nu au luat "decizii strategice" de a pune la punct drumurile de acces către aceste zone turistice.

"Pe lângă brand turistic, trebuie să ai drumuri şi servicii", a spus ministrul Mediului.

De altfel, Laszlo Borbely a subliniat că în ultimii doi ani actualul Guvern a fost mult mai interesat de turism şi a alocat bani pentru dezvoltarea acestuia, relatează Agerpres.


Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite