Lanţul francez de supermarketuri Interex, răspândit în afara Bucureştiului, pune lacătul pe toate magazinele din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lanţul francez de supermarketuri Interex va închide până pe 15 noiembrie toate cele zece supermarketuri pe care le mai deţine pe piaţa locală, urmând a ieşi din România după mai bine de un deceniu de prezenţă, potrivit surselor din piaţă, citate de „Ziarul Finaciar"

Compania a sistat deja o parte din comenzi urmând a lichida stocurile magazinelor deţinute în mai multe oraşe din provincie, potrivit "Ziarului Financiar".

Interex, unul dintre cei mai discreţi retaileri de pe piaţa locală, a avut anul trecut afaceri de puţin sub 40 de milioane de euro. Criza financiară şi-a pus amprenta asupra businessului francezilor de la Interex, afacerile scăzând la mai puţin de jumătate, iar pierderile majorându-se de patru ori în perioada 2008-2011, până la peste 16 milioane de euro.

În acest context francezii au încercat să vândă operaţiunile locale, însă după ce discuţiile au eşuat au decis să închidă magazinele şi să iasă de pe piaţa locală.

Interex este al doilea retailer străin care părăseşte piaţa locală după ce anul trecut turcii de la G'Market au vândut cele cinci magazine către Carrefour şi Mega Image.

Încă din aprilie, retailerul voia să vândă unităţile, scoţând la vânzare cele 12 magazine pe care le deţine în România.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite