La coadă la noul iPhone: „Să facem o gaură în univers!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vânzările noului iPhone S4 au debutat fulminant, fanii formând cozi uriaşe la magazinele din întreaga lume, înfierbântaţi de dorinţa de a avea ultimul gadget gândit de legendarul Steve Jobs.

Acţiunile Apple au crescut cu 3% la închiderea şedinţei bursiere de ieri, după ce oamenii au luat cu asalt magazinele din Sydney, Tokyo, Londra, Paris, New York sau San Francisco pentru a pune mâna pe noul iPhone, ignorând cu totul criticile aduse de ziarişti şi de specialişti la adresa gadgetului.

Fanii din Frankurt, Londra, Sydney şi Tokyo au ţinut morţiş ca Steve Jobs, care a încetat din viaţă săptămâna trecută, să fie prezent la debutul vânzărilor. Ei au stat la coadă cu flori, lumânări şi fotografii ale părintelui Apple, pe care le-au depus apoi în faţa magazinelor.

„Să facem o gaură în univers!", scrie mare pe o poză alb-negru a liderului Apple, postată la magazinul din Convent Garden, Londra.

Interes mare în onoarea lui Jobs

La New York şi San Francisco, sutele de oameni de la cozi au creat o atmosferă care nu a semănat nici pe departe cu cea de la alte lansări ale companiei, observă jurnaliştii de la Reuters.

„Am un respect enorm pentru modul în care a condus compania, iar interesul mare de acum, la fel ca şi prevânzările, sunt o metodă de apreciere la adresa sa", a spus Chris Centers, unul dintre oamenii din mulţimea aliniată în faţa magazinului.

Şi la San Francisco, marea majoritate a cumpărătorilor au depus flori în faţa magazinului, în onoarea lui Jobs.

De la critici la comenzi-record

Săptămâna trecută, lansarea iPhone 4S nu a dat pe nimeni pe spate. Dimpotrivă, fanii aşteptau un iPhone5 care să le ia din nou respiraţia, aşa cum s-a întâmplat la începutul lunii martie la lansarea iPad 2.

Criticile au curs lanţ, atât din partea ziariştilor, cât şi a specialiştilor. Însă moartea lui Jobs a întors situaţia la 180 de grade. Acum toată lumea vrea să pună mâna pe ultimul telefon inteligent pe care părintele Apple l-a lăsat moşternire omenirii.

La începutul acestei săptămâni, opertorul american de telefonie mobilă AT&T a anunţat că a primit peste 200.000 de comenzi pentru iPhone 4S în numai 12 ore, acesta fiind cel mai reuşit debut pentru un produs Apple.

Aparatele costă 199 de dolari, 299 de dolari şi 399 de dolari, în funcţie de opţiuni. Smartphone-ul are noi opţiuni de comandă vocală faţă de modelul precedent şi o cameră foto cu rezoluţie mai mare. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite