Kodak nu mai dă faliment. Acţiunile cresc cu 39%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţiunile Eastman Kodak au crescut în cursul tranzacţiilor de luni cu 35%, după anunţul făcut de companie că nu intenţionează să se declare falimentară. Vineri, Kodak a emis un comunicat în care preciza că a angajat compania firma de avocatură Jones Day, specializată în consultanţă pentru restructurarea afacerilor, dar că „este hotărâtă să-şi îndeplinească integral toate obligaţiile şi că nu intenţionează să apli

Vineri, pe agenţiile de ştiri au apărut informaţii legate de un posibil faliment la Eastman Kodak, ceea ce a provocat prăbuşire cursului acţiunilor. La încheirea tranzacţiilor de vineri, acţiunile Kodak pierduseră jumătat din valaorea de la începutul zilei. Luni, acţiunile Eastman Kodak au crescut cu 30 de cenţi, sau 39%, la 1,1 dolari pe titlu, faţă de minimul înregistrat vineri. Cotaţiile se plasează totuşi sub nivelul dinainte de apariţia zvonurilor privind iminenţa falimentului.

Dacă până până acum trei ani, numele de Kodak era sinonim cu fotografia, trecerea la camerele digitale i-a diminuat veniturile, compania trecând pe pierderi din 2007. După cum a anunţat, Kodak analizează posibilitatea să-şi vândă o parte din patentele deţinute în digital, a căror este evaluată la două miliarde de dolari. Pentru aceasta a angajat încă din luna iulie Banca Lazard. De asemenea a împrumutat  săptămâna trecută 160 de milioane de dolari pentru a-şi menţine deschisă linia de credit.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite