Katrina ne-a scumpit benzina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deranjati de faptul ca presedintele Basescu a luat la puricat contractul de privatizare a Petrom, austriecii de la OMV au iesit la rampa si ii amintesc discret lui Basescu ca peste doua saptamani

Deranjati de faptul ca presedintele Basescu a luat la puricat contractul de privatizare a Petrom, austriecii de la OMV au iesit la rampa si ii amintesc discret lui Basescu ca peste doua saptamani urmeaza Raportul de tara. Pozitia OMV este un raspuns diplomatic, dar ferm, la cele doua interventii ale lui Basescu, privind evolutia pretului carburantilor.
Petrom moare de grija Rompetrol si Lukoil
Fara sa-i pronunte numele, Wolfgang Ruttenstorfer, presedintele Petrom-OMV, ii aminteste lui Basescu faptul ca tocmai privatizarea Petrom cu OMV i-a adus Romaniei statutul de economie functionala de piata, in octombrie 2004. Ruttenstorfer da de inteles ca doar peste doua saptamani urmeaza un alt Raport al Comisiei Europene, privind mecanismele unui mediu concurential corect in Romania, asa cum cere UE. ,Ceilalti operatori din piata petrolului ar intra in faliment daca Petrom ar vinde carburanti ieftini, la pretul titeiului romanesc. Ar fi un pret de dumping, deoarece companii precum Lukoil si Rompetrol, care importa titei international, ar vinde la pretul de cotatie. Practicand preturi mai mici, Petrom ar incalca mediul concurential din Romania, dar si principiile UE. Ruttenstorfer nu recunoaste ca Petrom a scazut pretul carburantilor la presiunile presedintelui Basescu, admitand doar ca acesta a fost fixat conform evolutiei internationale a titeiului. ,Sunt preturi generate de uraganul Katrina. Dupa linistirea acestuia s-au linistit si carburantii", sustine presedintele Petrom.

Diplomatie la standarde UE
Wolfgang Ruttenstorfer:
"Inteleg pozitia Guvernului si a presedintelui Traian Basescu. Si alti ministri din Europa s-au ingrijorat de pretul carburantilor, nu numai cei romani. Noi incercam sa avem o politica de preturi moderate.
O directa in stil prezidential
Traian Basescu:
"Am cerut acum mai bine de o luna gasirea unor solutii pentru distribuirea corecta a comercializarii energiei electrice, iar zilele trecute ceea ce s-a intamplat cu pretul combustibililor a fost de natura sa ma ingrijoreze".

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite