Juncker: Ţările membre ale zonei euro au intenţia fermă de a păstra Grecia în uniunea monetară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ţările membre ale zonei euro au intenţia fermă de a păstra Grecia în uniunea monetară, a asigurat luni seară preşedintele Eurogrupului, Jean-Claude Juncker, la sfârşitul unei reuniuni a miniştrilor de finanţe desfășurată la Bruxelles.

"Posibilitatea ca Grecia să iasă din zona euro nu a fost subiect de dezbateri, nimeni nu a pledat în acest sens în timpul reuniunii", a insistat el, citat de AFP.

Membrii Eurogrupului speră în formarea rapidă a unui nou guvern grec, care să dispună de o majoritate parlamentară suficientă, a mai spus el, reamintind că "UE şi FMI au contribuit mult la ajutorarea Greciei" şi au făcut-o din nou deblocând o tranşă de ajutor de 5,2 miliarde de euro săptămâna trecută.

Dintre aceste 5,2 miliarde de euro, 4,2 au fost plătite, iar restul vor ajunge înainte de sfârşitul lunii iunie, a precizat Juncker.

"Eurogrupul măsoară puterea de înţelegere a eforturilor consimţite de cetăţenii greci, dar nu este vorba despre a-i elibera de aceste eforturi, ci din contră, reformele structurale sunt mai mult decât necesare", a insistat Juncker. "Noi încurajăm Grecia să continue pe această cale şi să-şi corecteze defectele economiei sale", a concluzionat el.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite