Jumătate din venituri înseamnă bonusuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 50% din veniturile salariaţilor din România reprezintă stimulente, sporuri sau bonificaţii, cu mult peste media europeană de 18-20%. Potrivit unui studiu prezentat, ieri, de

Aproximativ 50% din veniturile salariaţilor din România reprezintă stimulente, sporuri sau bonificaţii, cu mult peste media europeană de 18-20%.

Potrivit unui studiu prezentat, ieri, de Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical, România este pe primul loc în Uniunea Europeană la salariile primite de angajaţi "în plic".

Ceea ce, în opinia liderului sindical, arată că în relaţiile de muncă "preferăm să nu scoatem la lumină cifrele reale şi să nu plătim taxele aferente". Costin a mai arătat că România este pe primul loc în UE şi în ceea ce priveşte teama salariaţilor că ar putea să fie incluşi în rândul evazioniştilor.

"Oamenii care nu au locuri de muncă se împart în două categorii. Pe de-o parte, sunt cei care sunt asistaţi social, adică se mulţumesc cu puţin, iar a doua categorie sunt cei care vor multe, dar preferă să plece în alte ţări", a concluzionat liderul sindical.

23%

- reprezintă proporţia angajaţilor din România care au declarat că în ultimele 12 luni au primit salariul total sau parţial "în plic"

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite