Jumătate din firmele din Bucureşti, date "pe mâna" Gărzii Financiare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cele aproximativ 180.000 de firme înmatriculate la nivelul Capitalei, mai mult de jumătate sunt în vizorul Fiscului şi au fost date "pe mâna" Gărzii Financiare."Am transmis Gărzii

Din cele aproximativ 180.000 de firme înmatriculate la nivelul Capitalei, mai mult de jumătate sunt în vizorul Fiscului şi au fost date "pe mâna" Gărzii Financiare.
"Am transmis Gărzii Financiare Bucureşti listele cu datele de identificare a aproximativ 100.000 de firme asupra cărora există suspiciunea că ar fi fantomă. Primele pe listă figurează acele firme care înregistrează şi cele mai mari datorii la buget", a declarat, pentru Adevărul, Cristian Nicolae Stoina, director executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) a Municipiului Bucureşti. Potrivit legislaţiei în vigoare, o firmă poate fi declarată fantomă, respectiv contribuabil inactiv, dacă în urma controlului, aceasta nu este găsită la sediul social declarat. Ultima situaţie oficială publicată de ANAF în MO indică 762 de contribuabili inactivi la nivel naţional, din care peste 540 se află în Bucureşti. Firmele făcute publice nu mai pot comanda, până când nu îşi clarifică situaţia fiscală, tipizate la Imprimeria Natională. Agenţii economici trebuie să ştie că orice act contabil încheiat cu o astfel de firmă este nul. Potrivit directorului executiv al DGFP Bucureşti, prima pe listele transmise săptămâna trecută Gărzii Financiare este o societate din sectorul 6 al Capitalei, care a acumulat la bugetul statului restanţe de peste 74,9 milioane RON.
Garda Financiară Bucureşti va demara, în perioada următoare, controale inopinate la majoritatea societăţilor aflate pe lista Fiscului, în urma cărora se va stabili care dintre acestea sunt contribuabili inactivi. Lista cu aceştia din urmă va fi publicată în Monitorul Oficial şi pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite