Judecătorii l-au readus pe fotoliul de şef al ANSVSA pe liberalul Radu Roatiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalul Radu Cheţan Roatiş a fost reinstalat la conducerea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), prin deczie a premierului Emil Boc, în locul lui Marian Zlotea (PDL), după ce a contestat în instanţă demiterea sa din februarie 2009 şi a câştigat procesul cu Guvernul.

În urma deciziilor semnate ieri de premierul Emil Boc, Maria Zlotea (foto) a fost destituit de la conducerea ANSVA, iar Roatiş a fost numit preşedine al instituţiei. Preşedintele ANSVSA are rang de secretar de stat. În februarie 2009, la puţin timp după preluarea guvernării, Boc a decis ca europarlamentarul PDL Marian Zlotea să fie numit preşedinte al ANSVSA, în locul liberalului Radu Roatiş, eliberat din funcţie.

Radu Roatiş Cheţan a fost numit preşedinte al ANSVSA de către fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu, în mai 2007, după ieşirea de la guvernare a Partidului Democrat.

După demiterea sa de la conducerea ANSVSA, Roatiş a dat Guvernul în judecată, iar instanţa i-a dat câştig de cauză, Autoritatea fiind obligată să plătească şi daune reprezentând toate drepturile salariale de care ar fi beneficiat acesta de la momentul eliberării din funcţie şi până în prezent.â

Anterior, Marian Zlotea a condus pentru o perioadă Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului.

De asemenea, Boc a semnat şi o decizie de suspendare din funcţie a secretarului general adjunct al Ministerului Afacerilor Externe, Iulian Popescu, de la 1 august, pe durata unei misiuni a acestuia în străinătate.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite