Judecător ieşean, turnător cu numele de cod "Spirache"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorul Petru Ciubotariu, preşedintele secţiei penale a Curţii de Apel Iaşi, a fost, potrivit oficialilor Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), informator

Judecătorul Petru Ciubotariu, preşedintele secţiei penale a Curţii de Apel Iaşi, a fost, potrivit oficialilor Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), informator al fostei Securităţi.

Sub numele de cod "Spirache", magistratul a fost colaborator între anii 1982 şi 1984, apoi informator timp de cinci ani. În 1989, Ciubotariu a fost persoană de sprijin.

CNSAS a solicitat Tribunalului Bucureşti să constate colaborarea ieşeanului cu Securitatea şi a prezentat o serie de note informative, potrivit cărora actualul judecător şi-a spionat vecinii din satul natal Drăguşeni.

Mai mult, documentele indică faptul că Petru Ciubotariu ar fi fost apreciat de superiorii săi şi că ar fi avut "o contribuţie bună", precum şi "bun şi util muncii de miliţie şi securitate", motiv pentru ca ieşeanul să "fie menţinut în reţeaua informativă".

Magistratul ar fi semnat zece note informative cu numele de cod "Spirache". Petru Ciubotariu nu a putut fi contactat.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite