Jocuri la Gazprom. Trei directori au fost demişi de Anul Nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gigantul rus Gazprom a demis din funcţie trei dintre reprezentanţii top managementului, inclusiv pe Alexander Ananenkov, vicepreşedintele Comitetului de Management.

În locul său a fost numit Vitaly Markelov. Vladimir Markov l-a înlocuit pe Viktor Ilyushin, şeful departamentului pentru relaţiile cu autorităţile, în timp ce Yelena Mikhailova a preluat funcţia de şefă a departamentului de asset management şi corporate relations, în locul Olgăi Pavlova.

„Alexander Ananenkov, Viktor Ilyushin şi Olga Pavlova au fost demişi", se arată într-o declaraţie a Gazprom de la finele săptămânii trecute, potrivit RIA Novosti.

Agenţia rusă mai scrie faptul că aceste mutări ar putea avea legătură cu ordinul dat la mijlocul lunii decembrie de premierul Vladimir Putin.

Acesta a cerut verificarea, în următoarele două luni, a tuturor companiile energetice de stat, inclusiv Gazprom, pentru a nu mai exista nicio suspiciune de corupţie sau legături ale angajaţilor cu tot felul de firme offshore.

Gazprom asigură în prezent 23% din consumul de gaze al Europei.

Şi ţara noastră importă din Rusia circa 20% din consumul naţional de gaze, iar unele ţări, precum Bulgaria sau Ungaria, sunt dependente de Gazprom în proporţie de peste 60%.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite