Jim Rogers: Nu luaţi în seamă guvernele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebrul investitor Jim Rogers, CEO al fondului de investiţii Rogers Holding, recomandă investitorilor să nu ia prea în serios ce spun şi ce fac guvernele. „Dacă asculţi guvernele nu faci mulţi bani. Guvernele mint, distorsionează şi fac greşeli”, a spus Jim Rogers.

Acest comentariu vine după lunile în care pieţele au urmărit cu sufletul la gură eforturile politicienilor europeni de a soluţiona criza datoriilor suverane. În ce priveşte S.U.A., economiştii se aşteaptă ca economia americană să nu fie foarte afectată de criza zonei euro, însă Jim Rogers nu este de acord.

„Europa ca întreg este cea mai mare economie a lumii. Dacă Europa are probleme, şi noi în S.U.A. ne vom confrunta cu aceleaşi probleme”, a spus investitorul, citat de CNCB.

Află aici care sunt prognozele privind evoluţia preţului petrolului

Investitorii ar trebui să se bazeze pe active reale, în special pe materii prime, pentru a se pregăti pentru eventuale înrăutăţiri ale situaţiei economice. „Banca Marii Britanii, Banca Japoniei, Federal Reserve tipăresc bani. Cel mai bun mod în care poţi să te protejezi într-un moment ca ăsta este să deţii active”.

Jim Rogers recomandă şi investiţiile în argint, acestea fiind mai profitabile acum, când preţul aurului este în continuă creştere.

Previziunile economistului nu sunt optimiste, însă nu se referă la acest an, ci la următorii doi sau trei: „În 2012 avem alegeri şi multe guverne vor injecta bani în piaţă, vor cheltui şi vor tipări. Pentru 2013 şi 2014 trebuie să ne îngrijorăm”, a spus Jim Rogers.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite