Jeffrey Franks: “Majorarea salariilor bugetarilor trebuie să fie modestă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majorarea salariilor bugetarilor ar trebui să fie modestă, a avertizat miercuri seară şeful Delegaţiei Fondului Monetar Internaţional în România, Jeffrey Franks, într-un interviu la postul de televiziune Money Channel.

Pentru a-şi respecta angajamentul unui deficit bugetar redus, convenit cu FMI, autorităţile de la Bucureşti trebuie să controleze cu stricteţe cheltuielile bugetare. Ţinând cont de acest lucru - a declarat şeful Delegatiei FMI, Jeffrey Franks - o eventuală majorare a salariilor în sectorul public ar trebui să fie modestă.

Board-ul FMI a aprobat, miercuri, cea de-a patra evaluare a acordului preventiv cu România şi a pus la dipoziţie o nouă tranşă, de 505 milioane euro.

Preşedintele Traian Băsescu, a cerut în Parlament găsirea de soluţii pentru reîntregirea salariilor bugetarilor.
Ministrul Finanţelor Publice, Bogdan Drăgoi, a declarat că analizează mai multe scenarii pentru creşterea veniturilor populaţiei, inclusiv combinarea unei creşteri salariale cu o reducere a CAS, însă acestea depind de rezultatele bugetare ale primului trimestru.

O creştere cu 16% a salariilor bugetarilor de la 1 iunie 2012 ar avea un impact bugetar de două miliarde de lei, a spus Bogdan Drăgoi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite