Japonia a cumpărat obligaţiuni EFSF în valoare de 300 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Japonia a cumpărat obligaţiuni în valoare de 300 de milioane de euro la licitaţia de joi, realizată de Fondul European de Salvare( EFSF), a anunţat un oficial al Ministerului de Finanţe. Suma reprezintă 10% din totalul de 3 miliarde de euro atraşi de EFSF în cadrul licitaţiei de ieri. Aceşti bani, spun oficialii Fondului, vor fi utilizaţi pentru a oferi finanţări Irlandei şi Portugaliei.

Obligaţiunile vândute Japoniei au fost primele obligaţiuni cu maturitate de trei ani vândute de Fondul de Salvare European. EFSF a avut cereri de aproape 4,5 miliarde de euro la licitaţia de ieri. Japonia a cumpărat până acum obligaţiuni în valoare de 3,535 miliarde de euro din totalul de 21 de miliarde scos la vânzare în obligaţiuni emise de către EFSF de la înfiinţare, în 2010, până în prezent.

image

Un oficial nipon a declarat joi, jurnaliştilor Reuters, că Japonia va continua să cumpere obligaţiuni puse în vânzare de Fondul de Salvare European, atât pentru a-şi diversifica rezervele valutare, cât şi pentru a oferi suport Europei în rezolvarea problemei datoriilor.

Reprezentanţii Fondului de Salvare European consideră că cererea mare pentru obligaţiunile emise de ei va diminua îngrijorările cu privire la capacitatea EFSF de a strânge fonduri pe măsură ce criza se accentuează şi ameninţă ratingurile suverane ale celor mai importanţi garanţi ai săi, în special Franţa.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite