Italienii repatriază banii din Elveţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amnistia fiscală acordată italienilor care îşi declară depozitele din băncile din străinătate a condus la repatrierea a 60 de miliarde de euro din Elveţia.

Din această sumă, 25 de miliarde de euro au venit din „repatrierea fizică", restul fiind reprezentat de declaraţii depuse la fiscul italian, se arată într-un comunicat al băncii centrale italiene.

În total, sumele repatriate sau declarate de italieni se ridică la 85 de miliarde de euro, băncile elveţiene fiind preferate pentru mascarea veniturilor ce nu pot fi justificate. Celor care şi-au declarat depozitele din străinătate li s-a perceput doar un impozit minim de 5% şi protecţie faţă de orice anchetă judiciară.

Premierul Silvio Berlusconi a declarat că amnistia fiscală va sprijini procesul de redresare prin injectarea de lichidităţi în economia afectată de cea mai gravă recesiune din ultimii 60 de ani. Iniţiativa italiană a redus activele băncilor elveţiene.

Credit Suisse a anunţat că peste 15 miliarde de franci elveţieni au fost mutaţi în ultimul trimestru din 2009 în Italia, iar UBS a declarat transferul a 8,5 de miliarde de franci elveţieni.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite