Italienii schimbă businessul în Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

două-trei hoteluri noi în fiecare lună.Transportul aerian şi investiţiile hoteliere sunt domenii care câştigă din plin de pe urma italienilor veniţi să facă afaceri în Timişoara. Asta

două-trei hoteluri noi în fiecare lună.
Transportul aerian şi investiţiile hoteliere sunt domenii care câştigă din plin de pe urma italienilor veniţi să facă afaceri în Timişoara. Asta dacă nu luăm în discuţie sectorul imobiliar din vestul ţării, în care italienii au avut un cuvânt greu de spus în privinţa achiziţiilor masive de terenuri, mai ales agricole. Operatorii de transport aerian spun că afluxul de turişti italieni i-a determinat să organizeze nu mai puţin de opt curse pe zi, pe rute diferite. "Nu este un trafic de turişti tradiţionali, ci unul de business. Mii de rezidenţi italieni se deplasează frecvent între cele două ţări, datorită relaţiilor de afaceri", ne-a declarat Paula Ardelean, directorul general adjunct al Departamentului comercial de la Carpatair. Acesta este şi motivul pentru care 80% din pasagerii care zboară pe cele opt rute sunt italieni. Turismul de afaceri este completat de cel de weekend, ocazionat mai ales de vizitarea cazinourilor timişorene. şi compania TAROM organizează patru curse/zi către Roma, cu conexiune prin Bucureşti.

Hoteluri pentru turismul de afaceri
Dacă afacerile hoteliere sunt profitabile îndeosebi în zonele turistice consacrate, investitorii din Timişoara şi-au reorientat businessul către turismul de afaceri. Aşa este şi cazul hotelului Reghina Blue, care s-a profilat pe organizări de conferinţe, cursuri şi deja consacratele "team-buildinguri". Cornelia Popescu, directorul hotelului timişorean, spune că solicitările vin şi din partea companiilor străine. Până la sfârşitul anului este aşteptat ca în Timişoara să funcţioneze aproximativ 100 de hoteluri şi pensiuni, majoritatea fiind construite în ultimii ani.

Opt curse pe zi către Italia organizate de Carpatair însumează 850 de locuri, cu un grad de ocupare de 67%. Aproximativ 80% din călători sunt italieni.

În Timişoara apar trei hoteluri în fiecare lună
Radu Radoslav, arhitectul-şef al municipiului Timişoara, ne-a declarat că, până la sfârşitul anului, oraşul de pe malul Begăi va avea un total de aproape 100 de hoteluri şi pensiuni. "Majoritatea sunt hoteluri de trei stele, de dimensiune medie, cu 30-50 de camere şi patru etaje, localizate pe drumurile principale ale oraşului", explică Radoslav. Potrivit arhitectului-şef, anul acesta urmează să apară în jur de 2-3 hoteluri pe lună în Timişoara.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite