Italia: vânzarea de carne de pasăre, redusă cu 50%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vânzările de carne de pasăre din Italia au scăzut cu peste 50% după identificarea, la sfârşitul săptămânii trecute, a virusului aviar înalt patogen H5N1 la şase lebede găsite moarte în

Vânzările de carne de pasăre din Italia au scăzut cu peste 50% după identificarea, la sfârşitul săptămânii trecute, a virusului aviar înalt patogen H5N1 la şase lebede găsite moarte în sudul ţării. "Piaţa a reacţionat prin reducerea consumului cu mai mult de 50% în cazul cărnii de pui, riscând să afecteze grav sectorul avicol", a anunţat federaţia fermierilor, Coldiretti. În 2005, vânzările de carne de pasăre au consemnat o scădere de 10%, din cauza temerilor populaţiei legate de pericolul gripei aviare, iar guvernul italian a lansat o companie publicitară naţională pentru a asigura consumatorii de siguranţa produselor avicole autohtone.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite