Israelieni cheltuiesc 2 milioane de dolari pentru a ajunge la cazinourile din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 3.500 de israelieni vin anual în România pentru a juca la cazinourile din Bucureşti, iar cheltuielile cu transportul şi cazarea acestora depăşesc două milioane de dolari, potrivit agenţilor de turism din Israel.

"În Israel cazinourile sunt interzise prin lege. Israelienii vin să joace în România pentru că este aproape, se fac doar două ore şi jumătate cu avionul", a declarat pentru Mediafax Adrian Marcus, directorul agenţiei Adrian M. Travel & Tourism Services din Tel Aviv, prin intermediul căreia vin anual pentru cazinouri în România circa 2.500 de israelieni.

Marcus, care s-a născut în România şi a emigrat în anul 1970 în Israel, spune că în medie un israelian care vine să joace la cazinou cheltuieşte pe drum şi cazare circa 600 de dolari.

Agenţii de turism israelieni estimează că anual vin în România pentru cazinouri aproximativ 3.500 de concetăţeni de-ai lor. Unii dintre ei susţin că numărul este chiar mai mare, adică de circa 5.000 de persoane.

"Cei care vin nu sunt oameni în vârstă şi au, în medie, între 30 şi 50 de ani. Ei vin de joi până duminică, doar în Bucureşti, şi se cazează la hoteluri de cinci stele", a spus Marcus.

Atât el cât şi alţi turoperatori evită să spună cât cheltuiesc israelienii la cazinouri în România şi se plânge că acest tip de turism este foarte volatil, foarte sensibil la o serie de factori.

Pe timp de iarnă israelienii nu mai vin în România

"Acum, de exemplu, din cauza îngheţului din România, afacerea este zero. Acum, în Israel sunt 20 de grade, iar în România temperatura este de minus 10 de grade. Adică omul nu se urcă în avion ca să ajungă la o diferenţă de 30 sau 40 de grade, chiar dacă ştie bine că este luat de la uşa avionului şi dus la hotel", a afirmat turoperatorul israelian.

România concurează la capitolul cazinouri, în preferinţele israelienilor, cu Bulgaria şi cu Cehia. Praga este în ultimii ani un concurent puternic pentru Bucureşti pentru că, spune Marcus, acolo sunt preţuri mult mai mici.


Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite