FOTO 16 motive să te muţi în Islanda chiar acum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

1. Primul dintre motivele ce pot fi enumerate este acela că Islanda a fost lovită extrem de puternic de criză în 2008. Mai rău decât atât nu poate fi.

2. Este un loc sigur. Ţara a răspuns paşnic unei probleme extrem de dure în 2008, iar nivelul de revoltă a fost scăzut.

3. În schimb, islandezii au forţat guvernul şi industriile financiare responsabile de criză să răspundă, lăsând băncile să dea faliment şi trimiţând politicienii în instanţă.

Islanda

4. Islanda şi-a ajutat cetăţenii forţând băncile să ierte 13% din datoriile pentru creditele ipotecare.

5. Chiar dacă viaţa este încă grea pentru islandezi, şomajul s-a stabilizat la un rezonabil 6,1% la sfârşitul anului trecut.

6. Economia pare să meargă bine, cu o creştere de 2,4% la sfârşitul anului trecut. 

7. Islanda este o scenă înfloritoare pentru arte şi cultură, ţinând cont de populaţia de numai 300.000 de oameni.

8. Guvernul promovează cultura, chiar şi în timpul crizei - un bun exemplu poate fi construcţia Harpa Concert Hall.

image

9. Capitala Islandei, Reykjavik, este un loc interesant, cu o mulţime de restaurante şi baruri deschise până la 5 dimineaţa.

10. Reykjavik nici nu mai este un loc chiar aşa de scump. Coroana islandeză este la minimul din ultimii 10 ani. Gândeşte-te la preţurile din New York sau Londra.

11. În Islanda sunt foarte mulţi oameni frumoşi.

Islanda

12. Ţara este, se asemenea, un loc de o frumuseţe naturală uimitoare.

13. Această frumuseţe naturală are mai multe utilizări practice - 81% din consumul de energie a ţării provine din energia ieftină, din surse interne - cum ar fi cea geotermală.

14. Islanda a devenit expert în valorificarea energiei geotermale. Ţări precum China stau la coadă pentru a învăţa de la islandezi.

image

15. Islanda are un prim loc în „Great Arctic Game", fiind un membru al Consiliului Arctic şi este pe prima poziţie în ceea ce priveşte rutele de transport noi.

16. Ok - există totuşi o problemă cu această ţară: bucătăria nu este prea grozavă, în afară de cazul în care doriţi să încercaţi rechin fermentat, care are gust de brânză cu amoniac. Dar, dacă vă place hot dog, aţi ajuns în cer. Există chiar şi un loc numit "Cel mai bun Hot Dog din oraş"), care ar putea fi de fapt cel mai bun din Europa.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite