Cum a ajuns Mugur Isărescu în rolul lui Al Pacino, în Financial Times

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a fost ales de Financial Times drept personaj ilustrativ pentru o adaptare a rolului lui Al Pacino din "Dreptate pentru Toţi" din 1979.

"Bancherul ECE: Dacă toată lumea este de acord că sunt nevinovat, cum se face că mă întorc la închisoarea pieţei? Banca Centrală Europeană este vinovată că nu a reuşit să consolideze situaţia monetară în Europa Centrala si de Est (ECE).

Oficial bancar european: Ai întrecut măsura! Am asigurat un suport de lichiditate pentru băncile din zona euro care operează în regiune!

Bancherul ECE: Tu ai întrecut măsura! Tu ai întrecut măsura! BCE şi construcţia bancară au întrecut măsura!"

Este vorba despre o scenă cunoscută din filmul "Dreptate pentru Toţi" din 1979, adaptată vremurilor noastre de Financial Times. Rolul principal, interpretat în varianta originală de Al Pacino, a fost atribuit de FT lui Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, care apare pe o copertă modificată a ceea ce ar trebui să fie coperta DVD-ului.

În schimbul de replici de mai sus, Mugur Isărescu ar juca rolul bancherului ECE, care îi reproşează unui oficial bancar european că a întrecut măsura.

Al Pacino
Isarescu Financial Times
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite